Return to site

Från kostsam eLearning till nästan gratis kurser IKEA style (+ fiffigt filmtips)

Som du vet, Facebook påminner ibland om gamla inlägg. I veckan kom den här bilden upp. Den väckte gamla minnen.

Bilden är från en gigantisk eLearningproduktion som vi gjorde på Lexicon Interaktive till PwC. 

Som du ser anlitade vi skådespelare, filmare och ljus- och ljudbomkille. Själv fanns jag med som en slags regissör. Jag jobbade då som manusproducent och konceptutvecklare och levererade säkert en eller ett par eLearningmanus varannan månad. Jag skrev interaktiva kursmanus till Domstolsverket, Swedbank, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, etc, etc.

Ett par filmdagar som de här kunde lätt sluta på närmare 100 000 tusen kronor. Visst, det blev snyggt och ja, det blev flott. Men – som jag vet att du också vet – så behöver inte en digital utbildning vara så här kostsam och komplicerad längre.

Tvärtom!

Med det sagt så har traditionell eLearning sin absoluta plats, charm och funktion. Där kan man skapa interaktivitet på ett sätt som ger ett stort mervärde.

Men. idag kan vem som helst (utan en bråkdel av de resurser som PwC har) nå ut med sin kunskap IKEA style.

Med lite know-how-stöd kan nästan vem som helst axla rollen som filmare, formgivare, ljus- och ljudbomskille, programmerare och manusproducent. Med lite puff på traven så klarar nästan vem som helst att paketera sin kunskap till en egen riktigt bra digitala lärprodukt – på egen hand.

Sedan jag sa upp mig vintern 2012 och började lära ut hur man kan bygga sin egen webbkurs själv (2013) har jag nu hjälpt ett hundratal kunskapsexperter att nå ut med sin kunskap online.

I den här filmen visar jag hur du kan spela in en film väldigt enkelt. Tack vare det här enkla tipset behöver du varken filmare eller ljus- och ljudbomkille. Allt du behöver är en smartphone och en längtan att hjälpa fler kunder.

Ladda ner gratis här!

Gör inte samma misstag som jag gjorde. Köp inte en massa dyr utrustning i onödan.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly