Return to site

Traditionell eLearning

contra DYI-produktion

Facebook påminner ju ibland om gamla inlägg. Inlägg man har gjort för 3 eller kanske 5 år sedan. I veckan kom den här bilden upp.

Den väckte gamla minnen.

Bilden är från en gigantisk eLearningproduktion som vi gjorde på Lexicon Interaktive till PwC. 

Som du ser använde vi skådespelare, filmare och ljus- och ljudbomkille. Själv fanns jag med i bakgrunden som en slags regissör. Jag jobbade då som manusproducent och konceptutvecklare och levererade säkert en eller ett par eLearningmanus varannan månad. Jag skrev interaktiva utbildningar till Domstolsverket, Swedbank, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, etc, etc. Jag var learning designern som höll i konceptidé, pedagogik och innehåll.

Ett par filmdagar som de här kostade en hel del. Visst, det blev snygga filmer. Men – som jag vet att du också vet – så behöver inte en digital utbildning vara så här avancerad och dyr längre.

Tvärtom!

Med det sagt så har mer komplex eLearning sin plats och funktion. Bland annat kan man skapa interaktivitet på ett sätt som ger ett annat slags mervärde.

Men. det har hänt en hel del sedan dess. 
 
idag kan vem som helst (utan en bråkdel av de resurser som PwC har) nå ut med sin kunskap via webben.

Med lite know-how-stöd kan nästan vem som helst axla rollen som filmare, formgivare, ljus- och ljudbomskille, programmerare och manusproducent. Med lite puff på traven så klarar nästan vem som helst att paketera sin kunskap till en egen riktigt bra digitala lärprodukt – på egen hand.

Sedan jag sa upp mig vintern 2012 och började lära ut hur man kan bygga sin egen webbkurs själv (2013) har jag nu hjälpt ett hundratal kunskapsexperter att nå ut med sin kunskap online.

I den här filmen visar jag hur du kan spela in en film väldigt enkelt. Tack vare det här enkla tipset behöver du varken filmare eller ljus- och ljudbomkille. Allt du behöver är en smartphone och en längtan att hjälpa fler kunder.

Ladda ner gratis här!

Gör inte samma misstag som jag gjorde. Köp inte en massa dyr utrustning i onödan.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly