Alla texter i din onlinekurs!

Skrivtips och översikt över de texter du behöver producera

Jag har utbildat 30 verksamma elearningproducenter fem fredagar i höst. Det var INTENSIVA lärpass i ämnet "riktigt bra eLearning"!

Vi jobbade bland annat med "interaktiva detaljmanus". Och idag tänkte jag bjuda på lite kunskaper om det, till dig som ska bygga din egen onlinekurs. Men anpassat för DINA behov.

Det var så roligt att utbilda andra elearningnördar (som jag själv)! Jag fick damma av mina ganska så RINGROSTIGA kunskaper och fördjupa mig i "topics" jag länge längtat efter att få grotta ner mig i. (Som till exempel webbpedagogiska modeller, berättarstrukturer och nya, lite mer komplexa digitala verktyg – en superlyx!)

Och självklart spritzlade jag också med erfarenheter från min egen, i deras ögon ’nya’ eLearning. Alltså "gör-det-själv-kurser" för konsulten och coachen.

Låt oss komma till saken. Nu är det dags att komma till skott!
Idag handlar bloggen om olika sorters texter och att skriva. Har du koll på vilka olika sorters texter du behöver skriva i din kommande onlinekurs?

De texter du behöver formulera och som dina kursdeltagare kommer att läsa är:
navigeringsintruktioner, sammanfattning av uppdrag och övningar, punktlistor, läs mer-texter, men också namn på lektionerna i din lärportal, nyckelord på presentationsslides, kursloggan, välkomstmejl och alla texter i ditt säljmaterial (säljsidan, säljmelj) och så vidare.

Och när du skriver behöver du göra det så enkelt som möjligt.

Jag har anpassat tipsen så att de ska passa dina DIY-behov.

Här kommer skrivtipsen!
P.S. Skrivtipsen nedan kan du också använda som prompts i Chat GTP. Då kan du be AI-verktyget vässa dina originaltexter till önskat tilltal.

broken image

P.S. Missa inte de gula kommentarerna. Där förklarar jag lite mer vad jag menar.

Vill du prata mer om onlinekurser och hur du gör en som blir riktigt bra?
Boka ett förbehållslöst samtal här!