Onlinekurs med din unika expertis, autentiska röst & A.I.

Och det som gör sommarens Webbkursprogram helt nytt!

A.I. kommer att förändra ALLT – och ingenting...

Hej där!

Idag vill jag dela några tankar kring Chat GPT och onlinekurser, och om sommarens omgång av Webbkursprogrammet!

Jag har hjälpt konsulter och coacher att bygga egna onlinekurser i över 10 år. Jag har följt utvecklingen på nära håll, och sett verktyg komma och gå.

Somliga trender har varit rejält hypade och många av dem finns inte längre kvar.

Jag hoppar sällan på nyheter om jag inte kan se verklig nytta för mina kunder.

Jag håller mig till det som ger faktiska resultat för oss småföretagare. Jag hänger inte på TikTok och jag tror bara på gamification/spelifierat lärande i (ytterst) begränsade situationer (det är en helt egen artikel) – för att bara ta några exempel.

Däremot provar jag gärna det som jag tror kan hjälpa mina kunder på allvar.

Och nu, med Chat GPT och andra AI-verktyg, finns en verklig potential.

Därför kommer jag att börja inlemma vissa verktyg i Webbkursprogrammet i sommarens omgång.

Det är ingen tvekan om att A.I. kommer att revolutionera onlinekursbranschen – på gott och ont. (Några kursbyggare kommer att lyckas stort, många kommer bara att skrapa på ytan av allt som är möjligt, medan andra till och med kommer att missbruka de nya möjligheterna...)

Det står redan klart, A.I. kommer att förändra *ALLT*.
Och på samma gång kommer det inte att förändra NÅGONTING.

Chat GPT klarar redan att snabba på kluriga steg i processen. Det finns redan verktyg som hjälper oss att spara tid, pengar och energi när det gäller analys, produktion och marknadsföring.

A.I är redan en GAME CHANGER! 🚀💥🏆🌟🔥

Men det finns flera stora MEN.

Verktygen befinner sig ännu i sandlådan.

Och A.I. är inget annat än MASKINER.

Problemen med att använda t ex Chat GPT är att den kan få vårt content att "låta bra" men ändå bara vara skräp när man som expert tittar närmare. Chat GPT är duktig på att låta koherent men är är sämre på att vara pålitlig och korrekt. Svaren den ger är ofta alldeles för allmängiltiga och därför meningslösa. Och som sagt, till och med för ofta HITTEPÅ.

Chat GPT kan fungera som en duktig praktikant.

Den kan hjälpa oss att brainstorma idéer och researcha. Men den är INGEN EXPERT som du och jag är i våra respektive ämnen.

Den klarar INTE att urskilja detaljer och sammanhang som ger relevans i mänsklig interaktion.

broken image

Som mycket annat som är nytt behöver vi urskilja var det nya kan göra reell nytta. Därför kommer vi inte att slänga ut något barn med badvattnet i Webbkursprogrammet – och jag vill inte att du ska göra det heller, när du ska bygga din onlinekurs!

I sommarens omgång kommer vi att utgå från mitt URSPRUNGLIGA MATERIAL med mycket själ och hjärta, och addera verktyg som Chat GPT – där de kan ge effekt. Men vi kommer inte att lämna metoder som redan fungerar (och än så länge fungerar bättre än dagens A.I.).

Vi kommer inte att överge din ÄKTA expertis, din autentiska röst och unika särdrag, det som gör dig uppskattad, sårbar och relaterbar. Vi kommer inte att överge kunskap om hur man skapar och säljer onlinekurser – gjorda av människor – för människor!

A.I. KOMMER att revolutionera hur vi skapar och säljer onlinekurser – och samtidigt kommer det inte att förändra någonting...

Chat GPT är inte mänsklig, den tänker inte, den känner inte. Den har inga erfarenheter och kan inte bedöma värde. Den kan "bara" förutse troliga ordkombinationer utifrån den information den hittar på internet.

Den kan inte hjälpa dig med de ingredienser som gör en onlinekurs BRA – på riktigt.

Jag pratar om det som ALLTID STÅR SIG:
1. Din expertis

2. Din unika personlighet
och

3. Hur vi som människor lär oss bäst vare sig det är på plats i realtid eller förproducerat.

Ja, jag vet att du fattar...
Men jag säger det igen...

Först när vi utgår från den du är och din expertis, vedertagen webbpedagogik; det vi vet om hur vuxna lär sig via webben (och motsvarande elearningperspektiv), kan vi skapa verklig transformation för oss själva, våra företag och våra kunder.
Och inte minst för världen!

Och med A.I. kan vi vässa DELAR av den processen.

Ja, vi kommer att testa och utforska det här i sommar. Jag är själv i en läranderesa. Du kommer precis som vanligt att skapa livsviktiga onlinekurser – men vi kommer att undersöka nya A.I. verktyg DÄR DE KAN GÖRA NYTTA.

Hänger du med?

Nu på fredag den 30 juni kl. 13.00 börjar vi på allvar!

Då sätter programmet igång!

Läs mer om programmet här!

P.S. Några av bonusarna plockas ner på söndag den 26 juni kl. 22.00.
Om du vill hinna få dem behöver du boka din plats idag!