• Hej konsult eller coach! Skapa en onlinekurs som kan bli bränslet i din business

  Sälj en onlinekurs som engagerar och ger riktiga resultat

 • NYTT LEARNLAB (KORT TID!)

  Vilken typ av onlinekursmakare är du?

  Upptäck din unika onlinekurstyp som kickstartar din framgång! När du har koll på din typ kommer varje steg i produktionen, försäljningen och leveransen av din onlinekurs att bli enklare och smidigare. Du kommer att spara tid, energi och din satsning blir mer robust och hållbar i alla väder.

   

  Du kommer att få insikter som blir avgörande för att komma igång med din onlinekurssatsning på bästa möjliga sätt.

   

  Labbet vänder sig till dig som jobbar som konsult, coach och alla som säljer sina tjänster och planerar att skapa sin första (eller andra) onlinekurs under 2023!

   

  Pris: 149 kr exkl. moms

  Tid: Cirka 90 minuter.

  REPLAY

  Sälj din kurs enklare med ChatGPT!

  I den här inspelningen lär du dig använda AI för att skapa säljmaterial.

   

  Det är ett praktiskt lab där vi utgår från de behov vi som soloprenörer har.

   

  När du är klar får du också mina prompts så att du kan fortsätta jobba på egen hand. Du kommer att spara tid och pengar på ett sätt som du förmodligen inte trodde var möjligt under din livstid!

   

  Labbet passar särskilt dig som ännu inte kommit igång med Chat GPT och som är nyfiken på hur verktygen kan lyfta och förenkla din marknadsföring.

   

  Pris: 99 kr exkl. moms

  Tid: c:a 90 minuter.

   

  Boka din plats här!

  LIVE

  Sälj din onlinekurs med A.I. – individuellt labb

  I den här individuella workshopen lär du dig använda AI för att sälja din ysiska eller digitala kurs med A.I.

   

  Du får ett skräddarsytt, praktiskt lab där vi utgår från just din verksamhet, din målgrupp och dina behov. Du får min fulla uppmärksamhet och när du är klar kommer du att kunna generera prompts som sparar tid och pengar på ett sätt som du förmodligen inte trodde var möjligt under din livstid!

   

  Playshopen passar särskilt dig som ännu inte kommit igång med A.I. och som är nyfiken på hur verktygen kan lyfta och förenkla din verksamhet.

   

  Pris: 1 500 kr exkl. moms

  Tid: 75 minuter.

   

  Lär dig spara tid och pengar med A.I. – boka din plats här!

   

 • Så här kan jag hjälpa dig!

  Välj det paket som passar dig. (Börja gärna med ett gratis strategisamtal!) 

  Boka gratis strategisamtal!

  Under det här kostnadsfria samtalet utforskar vi hur du kan skala upp din business med hjälp av en eller flera digitala lärprodukter. Vi tar ett helhetsgrepp på din business, så att du kan öka din frihet, impact och inkomster. Din onlinekurs ska kunna bli en hävstång och frihetsmaskin på riktigt.

   

  Jag bjuder på ett samtal i 25 minuter där allt handlar om dig och din kunskap.

  Boka din tid här!

  Sälj din onlinekurs med A.I.

  Spara veckor, om inte månader, när du lär dig låta chatboten vässa och snabba på din onlinekursdesign och marknadsföring.

   

  Välj mellan att titta på en förinspelad lektion eller en personlig sittning där vi tillsammans, hands-on kan titta på just dina behov och ditt material. När du är klar kommer du att ha en hel del idéer och underlag att kunna fortsätta jobba med.

   

  Replay 99 kr: boka här!

  Individuell 1 500 kr: Boka här!

  Webbkursprogrammet – sälj din kurs på 4 månader

  När det kommer till onlinekurser är vi inte som andra. Här lär du dig skapa en kurs som engagerar och ger resultat. Steg för steg producerar, säljer och levererar du din egen lärpdrodukt via våra välinarbetade metoder.

   

  Webbkursprogrammet, har en tydligt aktivitetsorienterad och resultatfokuserad metodik. När du är klar med programmet har du skapat en egen onlinekurs som ger impact på riktigt. Sommarens omgång har temat The A.I. Edition.

  Välj bästa plattformen här!

  Vill du slippa googla och fråga runt efter den "bästa" plattformen? Det finns många plattformar därut, och en och samma passar inte alla.

   

  Få råd på en timme och slipp lägga ner en massa tid på egen research.

   

  Du får teknikförslaget som passar din business, ditt ämne, dina behov och din budget både på kort och lång sikt.

   

  Pris 900 kr exkl. moms.

  Din kurs ska leverera – så här ordnar du ditt content online

  I det här labbet skapar vi tillsammans grunden för en kurs som har ett tydligt deltagar- aktivitets- och resultatfokus.

  .

  Vi bygger upp en pedagogisk struktur, väljer mediekanaler, aktiviteter och plattform. Vi använder oss självklart av min egen CiM-metoden som är anpassad för ett vuxet lärande online.

   

  Du får ett riktigt kraftpaket som med ett utförligt självstudiematerial och 4 timmars skräddarsydd 1:1-workshop.

  Äntligen – få tillbaka lusten och bli klar!

  Har du tappat motivationen och gett upp? Eller vill du bara boosta och lyfta din kurs eller marknadsföringsstrategi. Då har jag ett coachingpaket för dig!

   

  Tillsammans tar vi itu med dina behov, vare sig det är strategiska, pedagogiska eller mediemässiga.

   

  Du kan välja att utnyttja timmarna vid ett samlat tillfälle eller sprida ut dem över flera.

   

  Oavsett vilket hjälper jag dig att hitta lust, styrfart och flow igen.

   

  Få förbättringsförslag på din klara kurs

  Vill du se till att dina deltagare får bättre resultat samtidigt som du får mer frihet när dina kunder kan klara mer på egen hand?

   

  I det här paketet går jag igenom din kurs ordentligt, sedan får du ta del av mina förbättringsförslag. Du kommer att få praktiska idéer på hur du kan vässa din kurs – nästan alltid med enkla medel.

   

  Dessutom kan du återanvända allt du lär dig till din nästa, och nästa onlinekurs!

 • ’Bygg en webbkurs och sälj när du sover!’

  "Bygg en webbkurs som säljer när du sover" så hette Webbkursprogrammet i början. Idag, 10 år senare, 20 kursomgångar senare och hundratals kurstagare senare undrar jag om inte namnet kanske borde ha fått vara kvar!

  Idag är det tusentals människor som får hjälp av mina kunders onlinekurser. Och mina kunder har sparat massor av tid och tjänat en hel del pengar.

   

  Två gånger per år kan du studera Webbkursprogrammet TEAM, med självstudier, gruppträffar – och en massa individuell handledning i realtid. Det är en kurs med både frihet att studera i din egen tack OCH med möjlgheten att få support, motivation och inspiration i det sociala lärandet.

   

  (Du kan också studera programmet på egen hand – eller anlita mig som din partner och låta mig producera delar åt dig!)

   

  Webbkursprogrammet var länge Sveriges första, och är förmodligen än i dag, den mest matnyttiga utbildningen i hur du klonar dig till en egen, riktigt bra onlinekurs.

   

  Nästa gruppstart sker vårvintern 2023.
  Ställ dig på intresselistan här så missar du inget!

 • Jobbar du på en större arbetsplats och vill skapa era egna gör-det-själv-kurser?

  Vill du vara säker på att ni skapar digitala utbildningar som engagerar utan att tumma på slutresultatet? Vill ni undvika misstag som även erfarna producenter och utbildare gör? Vill du lära dig genvägar som snabbar på produktionsprocessen?

   

  Boka ELEARNING EXPRESS – en workshopsserie i tre delar med både teori och praktik.

   

  Vi kikar på den viktigaste e-pedagogiken, hur du väljer koncept, medieval och tekniska verktyg och annan praktisk know-how. Du får en skräddarsydd mix från den bästa ur eLearningbranschen och ’gör det själv-världen’.

   

  Genom åren har jag handlett Skogsstyrelsen, Destination Sörmland och Naturvårdsverket att komma igång med sina egna gör- det-själv-kurser på webben.

   

  Mejla här så kan vi prata mer!

 • Det som är outstanding med Ella är att hon på väldigt kort tid förstod vad jag höll på med,OCH kunde överföra processen till en webbutbildning. Hon adderade tankesätt till min kursoch fick mig att förstå att det faktiskt går att ha processutbildning i webbutbildning. Hon var rak och höll mig kvar på "planhalvan".
   
  Ella tänker flerdimensionellt och kan därför stötta andra att skapa utbildningar som har ett djup. Om man ska bygga en webbkurs som håller just den dimensionen tror jag det är svårt att få tag i någon bättre än henne!

  Karin Wells, ekonom
  (Fler tack från kunder)

 • Onlinekursarkivet

   om medlemsprogram, plattformar, marknadsföring, livstil, webbpedagogik,

  och allt annat som hör ett friare liv och arbete till.

 •  
  "Många pratar om att produktifiera sin kunskap. För Ella är digitaliseringen så självklart affärsutvecklande, tack för en underbar aha-upplevelse. Jag har verkligen fått flera nya sätt att jobba tillsammans med mina kunder på.
  Jag rekommenderar alla som vill paketera sin kunskap både digitalt och live att starta det arbetet med Ella!"

  Pia Anderson, varumärkesledare 
  (Fler tack från kunder)

 • Gratis resurser

  Ladda ner startguiden, delta i gratislabb eller läs artiklar i bloggen!

  Vilket sätt passar dig?

  Vad kostar det att skapa onlinekurs?

  Vilket pris ska du ta?

  Få steg-för-steglistan

 • "Inte ofta jag låter så många superlativer staplas ovanpå varandra. Jag är sååå glad att jag köpt din kurs med så många infallsvinklar, så kreativ och så klar i rytm och processer framåt med stöd. Bara det att se och följa ditt upplägg är en inspiration och ger mycket stoff till eftertanke."

   

  Judith Beermann Zeligson,  Dipl. gestaltterapeut, socionom
  (Fler tack från kunder)

 • Hej, det är jag som är Ella

  "Det finns inte tid för något annat!

  Innan jag startade Course it matters, spenderade jag många år som senior Learning Designer på ett av Sveriges ledande produktionsbolag. Där skapade jag interaktiva lärmanus för stora företag som PWC, Fresenius Kabi, Systembolaget, Domstolsverket, Försäkringskassan och Swedbank, bara för att nämna några.

   

  Jag är stolt över att ha producerat lärmanus till 50+ bolag, och att ha vunnit en silverplats för 'Bästa eLearning' på Swedish Learning Awards.

   

  Även om jag älskade mitt jobb som Learning Designer, började jag längta efter något mer.

   

  Jag ville ha frihet, kunna utveckla mig själv, resa och styra mitt eget liv.

   

  Samtidigt ville jag hjälpa er som redan gör skillad att lyckas hjälpa många fler människor. Jag ville hälpa eldsjälar som du, att förändra världen.

   

  Sedan 2012 har jag gjort just det.

   

  Jag har utbildat hundratals konsulter, kursledare och coacher att skapa onlinekurser som kan hjälpa fler människor med större kraft.

   

  Jag har även stöttat organisationer som TV4-gruppen, Naturvårdsverket/Riksantikvarieämbetet, Teknologisk institut och Malmö universitet att skapa egna D.I.Y. utbildningar.

   

  Jag nyper mig själv i armen varje dag för att jag fått arbeta med så fina människor och organisationer, och jag är tacksam för möjligheten att göra skillnad i världen – via er!

   

  Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor eller om du vill diskutera hur jag kan hjälpa dig att skapa din första eller nästa onlinekurs!

   

  /Ella I Hellgren

 • Här kommer några exempel på glada spontana hejarop!

  Så här säger några av mina 150+ experter, influencers, ledare, coacher, workshopsledare, författare, lärare, konsulter, konsnärer, personliga tränare, terapeuter, pslykologer, kursledare, föreläsare, communityledare och eldsjälar om Webbkursprogrammet, processtöden och sina resultat.

    

  Hanna B

  Sömncoach

  "Det var så rätt för mig att gå Webbkursprogrammet! Att betala in kursavgiften var som att skriva kontrakt med mig själv - jag lovade att skapa den där onlinekursen som jag så länge tänkt på och på bara 5 månader hade jag tjänat in kursavgiften!"

   

  "På 1,5 år har jag snart sålt 200 kurser - det är värt att firas tycker jag!"

  Judith B Z

  Dipl. gestaltterapeut, socionom, handledare, cert.mindfulnessinstruktör , cert. SE -practitioner®.

  Inte ofta jag låter så många superlativer staplas ovanpå varandra. Jag är sååå glad att jag köpt din kurs med så många infallsvinklar, så kreativ och så klar i rytm och processer framåt med stöd. Bara det att se och följa ditt upplägg är en inspiration och ger mycket stoff till eftertanke.

   

  Dessutom uppmaningar formulerade direkt till mitt sätt att vara och uttrycka mig på som är så självklara i sina skarpmjuka kanter att jag inte kan låta bli att följa dem. Alltså, inte ändra, bara smådetaljer. Kan nästan inte tro det är sant.

  Kristina T

  Journalist

  "TUSEN tack för din feedback! Jag har sagt det förr och säger det igen, du är GENIALISK på det du gör.​"

  Kine J & Kristina P

  Fysioterapeuter

  Tack så mycket Ella, både för senaste coachningen , men framför allt för hjälp med att skapa vår onlinekurs!

  Utan dig hade det inte blivit så bra som den har blivit!

  Anna T

  Konstnär och kursledare

  "Varmt tack för en fantastiskt värdefull kurs! I går blev jag klar med produktionen! Ååh så skönt det känns! Jag är så tacksam för allt viktigt du har lärt mig! Jag har redan 80 betalande kunder redan i första omgången! Jag kommer att göra många fler kurser!"

   

  Susanne K och Kajsa L

  Utbildningsansvariga på Barnens ö

  ”Vi har lyckats med att skapa ett verktyg för våra medarbetare som frigör tid och skapar trygghet och förkunskap – i slutändan tror vi att vår kurs gett våra medarbetare större möjlighet att ge barn, unga och vuxna ett kollo med sommarens bästa dagar som mål!

  Tack vare Ellas handledning och stöd under byggandet av kursen hade vi också väldigt roligt! Den tydliga strukturen hjälpte oss att komma i mål med vår kurs trots en turbulent vår med en pandemi som stökade till det. Tack ELLA!”

  Josefin L

  Hållbarhetskonsult och förlagsredaktör

  "Kursen har varit värsta psykoterapin! Den har gett så otroligt mycket mer än jag hade hoppats på."

  Pia A

  Varumärkesledare

  "Många pratar om att produktifiera sin kunskap. För Ella är digitaliseringen så självklart affärsutvecklande, tack för en underbar aha-upplevelse. Jag har verkligen fått flera nya sätt att jobba tillsammans med mina kunder på.

   

  Jag rekommenderar alla som vill paketera sin kunskap både digitalt och live att starta det arbetet med Ella!"​

  Iréne Ö

  EFT-terapeut och utbildare

  "Kursen är gedigen, varierad och mycket väl genomtänkt. Den sätter pedagogiken i centrum (vilken gläder en inbiten pedagog som mig) -och tekniska tips och handfast vägledning har sin självklart givna plats."

   

  Maria S

  Mental träning för ryttare

  "Jag är så glad för min kurs! För varje dag ser jag mer och mer vilken nytta jag har av den. Jag säljer min kurs både till dem som tycker att det är dyrt med coaching och som ett mervärde till mina 1:1 coachingklienter. Kursen stärker mitt jobb utan att jag behöver göra så mycket.

   

 •  

   

 • Boka ett gratis samtal

   

  Boka ett 25-minuters samtal för att utforska hur du kan skala upp ditt liv och ditt företag med hjälp av en eller flera digitala lärprodukter.

   

  Bland annat kommer vi att prata om:

  • vilket ämne du kan paketera och sälja
  • vilken typ av strategi som bäst kan öka dina intäkter, frihet och impact
  • vilken typ av onlinekurs som ger bäst hävstångseffekt i din verksamhet
  • vad som krävs vad gäller teknik, tid och energi för att skapa produkten
  • samt vilket pris du kan ta och vad du kan förvänta dig att tjäna.

  Du behöver inte förbereda något, du kan komma som du är. Du kommer att få svara på frågor så att jag kan förstå din verksamhet, dina drömmar och ditt mål. När vi sedan är klara kommer du att få ett snabbt onlinekursförslag av mig.

   

  Jag kommer inte att försöka sälja på dig något – om du inte vill veta hur jag kan hjälpa dig vidare förstås.

   

 • Ladda ner startguiden

  Få svar på 20 frågor som:

  vilken sorts onlinekurs är smartast att börja med?

  vilken teknikutrustning måste jag ha för att bygga en onlinekurs?

  ✅ hur prissätter jag min kurs?

  ✅ hur undviker jag de vanligaste nybörjarfelen?

  ✅ vilka missar gör även de bästa utbildarna när de går online?

  ✅ ..och många, många fler.

   

  Fyll i din jobbmejl och få startguiden helt utan kostnad!

 • "På 1,5 år har jag snart sålt 200 kurser - det är värt att firas tycker jag!
  Det var så rätt för mig att gå Webbkursprogrammet! Att betala in kursavgiften var som att skriva kontrakt med mig själv - jag lovade att skapa den där onlinekursen som jag så länge tänkt på och – efter bara 5 månader hade jag redan tjänat in kursavgiften! "

  Hanna Bergenkull, sömncoach 
  (Fler tack från kunder)

 • Här hittar du mig!

  Ring 0702 41 99 61 eller mejla ella@courseitmatters.se

  https://www.linkedin.com/in/ellahellgren/
  Facebook
  Youtube
 •  

  Tillsammans förändrar vi världen

  – med en onlinekurs i taget!

   

  Häng med och rädda världen från dåliga onlinekurser!

   

Alla inlägg
×