Kan en onlinekurs bli din pensionsförsäkring?

"Nu ska jag bli rik!"

"Jag ska leva till 100% från min blivande onlinekurs"

"Jag kommer att stärka mitt pensionssparande."

När jag hör någon säga att deras nya onlinekurs ska bli deras pensionsförsäkring brukar jag säga att "Visst, det är möjligt! Men risken finns att du blir besviken."

Online business har blivit ett nytt Klondike – en ny guldrush. Förväntningarna när det gäller att gå online är ofta höga.

Men let's face it, det är inte alla som tjänar en massa pengar online.

Väldigt många som paketerar sin kunskap till webben kommer inte att sälja en massa kurser.

(Även om flera också gör det!)

Retoriken lovar runt Många målar upp sköna bilder med snabba enkla resultat. Man lovar finansiell frihet, passiva intäkter och gröna skogar.

(Vissa använder sig dessutom av skrämselpropaganda: "Hoppar du inte på NU, så missar du tåget!")

Men hur kan det komma sig att jag ändå tror på utbildning online så starkt?

Jo, därför att det blir ett fantastiskt komplement till det du redan har.

Du får en till produkt som faktiskt KAN axla några av dina arbetsuppgifter. Du skapar en klon av dig själv som kan göra delar av din verksamhet åt dig. Du skapar en produkt som kommer att kunna ge dig mer tid och flexibilitet...

...i varje fall om du bygger en produkt som håller hög pedagogisk kvalitet.

Och du skapar en produkt som gör att du kan nå många fler kunder. Kunder som plötsligt kan studera på sina villkor: när de kan, där de kan och i den takt som passar dem.

När du bygger en riktigt bra kurs kan du hjälpa nya kundsegment, frigöra tid, öppna upp för nya affärsmöjligheter och paketeringskombinationer.  

Tillsammans med din nya produkt kommer du att kunna du sälja dina tidigare rums- och tidsbundna tjänster och produkter på nya och flexiblare sätt!

broken image
broken image