Return to site

4 skäl till att flippa din föreläsning, kurs eller workshop

– maximera det fysiska mötet med en webbkurs

Har du också märkt att det är tuffare att fylla workshopen, kursen, föreläsningen? Att många inte har tid att komma, fast de gärna skulle vilja. Eller kanske behöver du träffa dina kunder eftersom du behöver individualisera och anpassa ditt budskap i stunden.

Då kan det flippade klassrummet passa dig!

Då får du både webbkursens fördelar utan att förlora fördelarna som den fysiska träffen eller den individuella coachningen ger.

Det flippade klassrummet gör det möjligt för läraren att effektivisera tiden i klassrummet. Du som leder workshops, kurser och föreläser kan förstås göra samma sak.

Så här kan du till exempel använda metoden:

  • Du kan skapa en webbkurs där du ger en del av faktakunskapen. Eller så kanske du spelar in en film där du berättar du vad de behöver förbereda mentalt/praktiskt inför den fysiska träffen. Webbkursen/filmen tar de del av i lugn och ro – när och där det passar dem. 
  • Sedan ses ni för att fördjupa eller applicera – i realtid. Eftersom de redan tagit del av teorin kan du svara på frågor, handleda grupparbeten, bikupor eller få tid till att coacha individuellt. Du slipper slösa tid på monolog. Det gör webbkursen/filmen lika bra – om inte bättre!

Därför vinner du på att paketera delar av din kunskap online:

1. Du möter din målgrupp där de är
Din målgrupp förväntar sig att de ska kunna studera som de är vana – via nätet, på sina villkor. När de har tid och i sin egen takt.

2. Du och dina kunder sparar tid.

Du slipper vara borta långa helger eller på resa i jobbet. Webbkursen eller filmerna gör ”resor” åt dig.​ Och dina kunder studerar när det passar dem.

3. Högre utbildningskvalitet

Du kan utnyttja de fysiska träffarna till sådant som inte går att göra online. Det är nu du utför uppgifter som kräver din närvaro, det kan vara övningar som kräver en mänsklig interaktion. Du träffar dina dina kunder när de är mer mentalt förberedda eftersom de redan tagit dela av föreläsningen innan!

4. Webbkursen/filmen förlänger tillgången av dig

Du ger mycket mer av dig eftersom de får ta del av dig, inte bara under den verkliga träffen utan också före eller efter träffen.

5. Ökad individualisering

En webbkurs eller film ger ökad individualisering eftersom dina kunder kan upprepa, repetera delar eller hoppa över det de redan kan. De kan ta del av dig på det vis som passa dem.

Både du och dina kunder har allt att vinna på att du flippar mer!

Boka CiM-workshop

Om du vill kan jag hjälpa dig att urskilja vilken information som passar före, under och efter den fysiska träffen. Under den här workshopen skapar vi ett konceptuellt och innehållsmässigt utkast som snabbar på och säkerställer din produktifiering.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly