Return to site

Har du varit med i ett Mastermind? Vet du vad det är? Och vet du varför det kan vara bra?

– blanda lärandet med online och offline

Har du varit med i ett Mastermind online eller offline? 

Eller känner du någon som har det?
Då kanske du känner igen uttrycket: "Vi är summan av de fem personer vi tillbringar mest tid med." Det är ett ganska så tankvärt citat. Eller hur?
Umgås du med de människor som du trivs bäst med och som du utvecklas mest med? Handen på hjärtat.

Som hjälper dig att uppnå din högsta potential?

Så här kan man beskriva ett mastermind:
Ett mastermind är en grupp jämbördiga kollegor/vänner som är mentorer för varandra. Som stöttar och peppar varandra på en regelbunden basis. Som utmanar varandra att växa och göra det vi kanske inte vågar – men som vi egentligen vill – och är ämnade att göra.

Med masterminds kan du nå kunder som annars inte har råd att boka dig individuellt. I ett mastermind coachar du flera personer samtidigt.

Och så här kan ett mastermind funka:

Antingen finns det en facilitator eller inte.

 

Finns det en facilitator så bestämmer denne datum och bjuder in deltagarna. Oftast är det facilitatorn som coachar eller så coachar alla varandra. Det finns en överenskommelse om hur många gånger man ska träffas/under hur lång tid man ska hålla på. Till exempel 6 månader, ett år, etc.

Passar ett mastermind dig och ditt ämnesområde?

Jag tror att masterminds passar fler områden än vi vanligtvis tänker. De allra flesta gillar ett socialt lärande, att utvecklas tillsammans med andra. Vare sig det är den vuxne, ungdomen, entreprenören, privatpersonen eller den anställda på ett företag.

Gruppmöte eller mastermind är ett relativt low tech-sätt att skala upp din verksamhet och att nå fler kunder. Till exempel kan du använda programvaror som Zoom, Skype och Google Hangouts.

Gruppmöten eller masterminds är ofta ett perfekt komplement till en webbkurs. Webbkursen lär då ut det som är generellt och gruppmötet/mastermindet öppnar upp för interaktion och/eller individuell coachning – fast i grupp.

P.S. Just nu funderar jag på om nästa omgång av mitt Webbkursprogrammet kommer att kompletteras med någon form av masterminds eller gruppträffar.

Jag har förstås redan provat det mesta. Allt från gruppsupport via en digital kommunikationsplattform (Facebook, Slack, Asana) till "woffice" där vi jobbar tillsammans online, till kurskompisar och till andra former av så kallat peer-to-peer-stöd.

Men just nu funderar jag alltså på en mer utvecklad mastermind-variant...

Du kan få vara med att påverka mitt beslut! Är det något du skulle vilja? Skriv i så fall en rad och berätta.

Startguiden till din egen webbkurs – hämta gratis här!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly