Return to site

4 skäl till att flippa din kunskap till en webbkurs

– ta din kurs, workshop eller handledning till ett blandat lärande

Har du också märkt att det blir allt tuffare att fylla workshopen, kursen, föreläsningen? Att många gärna skulle vilja komma, men inte har tid.

Eller kanske har du ett ämne där du behöver träffa dina kunder eftersom du behöver individualisera och anpassa ditt budskap i stunden.

Då kan det flippade klassrummet passa dig!

Det flippade klassrummet ger nämligen ett fantastiskt mervärde.

Du får webbkursens fördelar utan att förlora fördelarna som den fysiska träffen eller den individuella coachningen ger.

Det flippade klassrummet gör det möjligt att effektivisera tiden i klassrummet, workshopen, retreaten eller föreläsningen.

Så här kan du till exempel använda metoden:

  • skapa en webbkurs där du ger en del av faktakunskapen. Till exempel kan du skapa en film där du berättar du vad de behöver förbereda inför den fysiska träffen. Webbkursen/filmen tar de del av i lugn och ro – när och där det passar dem och du slipper använda dyrbar tid under träffen till detta. 
  • Sedan kan ni ses för att fördjupa eller träna – i realtid. Eftersom de redan tagit del av teorin har du mer tid till att svara på frågor, handleda grupparbeten, bikupor eller få tid till att coacha individuellt. Du slipper slösa tid på "monolog". Monologen gör webbkursen/filmen lika bra – om inte bättre!

Därför vinner du på att paketera delar av din kunskap online:

1. Du möter din målgrupp där de är
Din målgrupp förväntar sig att de ska kunna studera som de är vana – via nätet, på sina villkor. När de har tid och i sin egen takt.

2. Du och dina kunder sparar tid.

Både du och dina kunder slipper vara borta helger eller på resa i jobbet. Webbkursen "reser" åt er.​

3. Högre utbildningskvalitet

Du kan utnyttja de fysiska träffarna till sådant som inte går att göra online. Det är under det fysiska mötet som du utför de övningar som kräver att din närvaro, din assistans. Dina kunder kommer bättre förberedda eftersom de redan tagit dela av föreläsningen innan! Alla kommer att vara på samma "sida", "on the same page".

4. Webbkursen/filmen förlänger tillgången av dig

Dina kunder får ta del av dig under en längre period, inte bara under den verkliga träffen utan också före eller efter träffen.

5. Ökad individualisering

En webbkurs eller film ger ökad individualisering eftersom dina kunder kan upprepa, repetera delar eller hoppa över det de redan kan. De kan ta del av dig på det vis som passa dem.

Både du och dina kunder har allt att vinna på att du flippar mer!

Detta inlägg publicerades 2016 men körs nu som repris.

Boka CiM-workshop

Om du vill kan jag hjälpa dig att urskilja vilken information som passar före, under och efter den fysiska träffen. Under den här workshopen skapar vi ett konceptuellt och innehållsmässigt utkast som snabbar på och säkerställer din produktifiering.

Ladda ner gratis här!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK