Fyra skäl till att flippa din kurs

– Blanda ditt lärande på bästa sätt

Kan det flippade klassrummet passa dig också?

Det flippade klassrummet är en variant av hybriden med både liveträffen och förinspelat material. Men poängen med det flippade klassrummet är att deltagarna får ta del av material i förväg.

Alltså, man kastar om ordningen till skillnad från hur många av oss är vana att utbilda.

Men låt oss komma tillbaka till det inom kort.

Det flippade klassrummet gör det möjligt att effektivisera tiden i klassrummet (workshopen, retreaten) och ändå ge dig som utbildare mer tid och frihet. Det är ett sätt att avlasta dig SAMTIDIGT som deltagarna får ett pedagogiskt mervärde.

Bra eller hur!

Så här kan du använda metoden:

  • Spela in en film där du berättar du vad deltagarna behöver förbereda inför den fysiska träffen. Filmen kan deltagarna ta del av i lugn och ro – när de har tid. Och du slipper använda dyrbar realtid till detta. Du kan använda den dyrbara realtiden till att interagera, samtala, prata, fördjupa etc.
  • Spela in en till film där du föreläser. Du spelar alltså in själva teorilektionen. Igen kan deltagarna titta när de har tid. .
  • Sedan kan ni ses på plats eller via Zoom för att fördjupa eller träna – i realtid. Eftersom de redan tagit del av teorin har du mer tid till att svara på frågor, handleda grupparbeten, skapa bikupor eller få tid till att coacha individuellt. Du slipper slösa tid på "monolog".

    Monologen gör webbkursen/filmen minst lika bra – och ibland till och med bättre!
broken image

Därför vinner du på att flippa klassrummet:

1. Du möter din målgrupp där de är, när de har tid

Dina kursdeltagare uppskattar att kunna studera när det passar dem – via nätet, på sina villkor. När de har tid och i sin egen takt.

2. Du och dina deltagare sparar tid

Både du och dina deltagare slipper vara borta helger eller på resa i jobbet. Webbkursen "reser" åt er.​

3. Bättre studieresultat – högre utbildningskvalitet

Du kan utnyttja realtidsträffarna till sådant som kräver din erfarenhet och din möjlighet att anpassa i nuet. Det är under det fysiska mötet som du utför de övningar som kräver din närvaro, din assistans. Dessutom, dina deltagare kommer bättre förberedda eftersom de redan tagit dela av föreläsningen innan. Oddsen ökar att alla kommer att vara på samma "sida", "on the same page" redan från start.

4. Webbkursen/filmen förlänger tillgången av dig

Dina kunder får ta del av dig under en längre period, inte bara under den verkliga träffen utan också före eller efter träffen.

Det ger också en ökad individualisering eftersom dina kunder kan upprepa, repetera delar eller hoppa över det de redan kan. De kan ta del av dig på det vis som passa dem.

broken image

 

Både du och dina kunder har allt att vinna på att du flippar mer!

Detta inlägg publicerades första gången 2016.

Om du vill kan jag hjälpa dig att urskilja vilken information som passar före, under och efter den fysiska träffen. Under den här workshopen skapar vi ett konceptuellt och innehållsmässigt utkast som snabbar på och kvalitetssäkrar din kommande onlinekurs.

Nyfiken på hur en onlinekurs kan se ut i din verksamhet? Boka ett kostnadsfritt onlinekurssamtal här!

broken image