Woffice – socialt och produktivt när du jobbar hemma

– när Pomodoro och Hoffice slås samman online

Hur ofta känner du dig riktigt nöjd efter en arbetsdag?

Känner du dig peppad och stolt när klockan närmar sig kväll?

De dagar jag känner mig som mest tillfreds är när jag har arbetat enligt Pomodorometoden. Då väljer jag en uppgift att arbeta med under 45 minuter, sedan tar jag en aktiv paus i 5 minuter och sedan fortsätter jag att arbeta enlgt samma struktur. Så jobbar vi på ett Hoffice.

Hoffice handlar om tre saker:

1. Ostörda, fokuserade arbetspass
2. Rörelser under pauserna
3. Resultatansvar

Det handlar om att jobba med en sak i taget och att ge kroppen det den behöver.

Av och till går jag till ett Hoffice (hemma + office) eller sitter på café för att jobba med vänner.

Det finns många skäl till varför metoden är så bra:

1. När vi blir störda tar det 20 minuter att hitta tillbaka till där vi senast var.
2. Att sitta stilla länge är lika farligt som att kedjeröka!
3. När vi kort berättar vad vi vill åstadkomma – anstränger vi oss för att hålla vårt "löfte".

En arbetsdag med pomodorometoden blir så många gånger roligare och effektivare. När jag lämnar ett Hoffice brukar jag vara förvånad över hur mycket jag har fått gjort och att jag fått så mycket ny energi.

Några dansmoves från Hoffice Remimersholme våren 2015.
Se inslaget från TV 4 här.

broken image

Hoffice på båt funkar också (2015).

broken image

Och vet du vad!

Ibland kör vi Hoffice inom Webbkursprogrammet. Då får du får chans att jobba med din webbkurs tillsammans med oss andra och får stöd, fokus och resultatansvar och blir snabbare klar med din kurs. Då kallar jag det för Woffice.

broken image
broken image