Return to site

Planeringsverktyg för webbkursåret

Så här får du ordning på planering av lansering och kursstarter

Här kommer två av mina planeringsfavoriter. Det ena är ett digitalt verktyg och det andra är en metod som ger mig översikt, struktur och bättre resultat – år för år.

1. Årshjulet – planeringsverktyg

Årshjulet ger en visuell översikt över året och skapar tidsstruktur. Hjulet blir lite som en mindmap – där både höger och vänster hjärnhalva får vara med. Höger hjärnhalva får se en bild och skapa helhet medan vänster hjärnhalva får detaljer, struktur och tidsföljd.

Återanvänder du samma årshjul år efter år – kan du sätta fasta tider för återkommande event: kanske du marknadsför din webbkurs ett datum och har kursstart ett annat år efter år.

Så här gör jag:

Först för jag in de hålltider som är fasta och lägger sedan sedan till mindre och lösare event i en inre cirkel. Eftersom programvaran är digital blir årshjulet dynamiskt och jag kan justera allteftersom verkligheten kommer in och ändrar min planering.

I den här gratis programvaran från Plandisc kan du skapa ditt eget interaktiva årshjul. Det är bara att skapa ett konto och sätta igång!

Återanvänder du samma årshjul år efter år – kan du hitta fasta tider för återkommande event: t ex när du marknadsför webbkursen, när du genomför kursen och när du har tid att uppdatera och förbättra din produkt.

2. Temadagar – planeringsmetod

När den övergripande planeringen är gjord i årshjulet så lämnar jag en dag i veckan till att detaljplanera.

De andra veckodagarna får också sitt eget tema.

Så här kan det till exempel se ut:

MÅNDAG – strategi/planering
TISDAG – fortbildning
ONSDAG – produktion
TORSDAG – sälj/marknadsföring
FREDAG – fri/bonus

Som du ser – jag ger varje dag ett huvudtema. Varje abetsdag blir effektivare om vi gör EN ENDA sak– varje dag (så långt som det är praktiskt möjligt..!) Upplägget hjälper till att skapa fokusoch kreativt flow.

Dessutom, med ett tydligt huvudtema minskar risken att du missar att göra ett viktigt moment i den totala verksamheten.

Startguiden för dig som vill bygga din webbkurs själv – hämta gratis!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly