• Ta din kunskap online och skapa en kurs som transformerar liv

  - för det finns inte tid för något annat!

 • Hej, det är jag som är Ella

  Jag hjälper konsulter, workshopsledare och andra experter att bryta sig loss ur timme för timme-loopen, få ett friare liv och hjälpa många fler människor med sitt viktiga budskap – via en egen onlinekurs.

   

  "För det finns inte tid för något annat!"

 • Är det OK att jag talar i klartext?

   

  Idag kan nästan vem som helst producera en egen kurs online, men det är få som lyckas göra en kurs som verkligen fungerar. En lärprodukt på webben ska kunna lösa människors problem och den ska kunna ge dig ett friare liv.

   

  Upp till 90 % av alla gör det själv-kurser klarar inte detta.

   

  Jag har pratat om, och varnat för det här sedan 2012, och min mission är att du ska bygga en kurs som verkligen fungerar.

   

  En kurs som klarar att förändra liv – både ditt eget och dina kunders.

   

  Kommer du med?

 • Så här kan jag hjälpa dig att hjälpa fler – online

  Webbkursprogrammet – bygg din transformationskurs på 3, 6, 12 mån

   

  Webbkursprogrammet passar dig som beredd att satsa tid och energi för att skapa en riktigt bra "klon" av dig själv. En klon som kommer att hålla i många år. Du lär dig att skapa en produkt som kan göra delar av ditt utbildningsjobb åt dig –nästan lika bra (eller bättre) som om du själv finns på plats.

   

  Programmet vänder sig till dig som arbetar som konsult, kurs-, eller workshopsledare och vill fortsätta att transformera liv – men nu via webben.

   

  Läs mer

   

  Content Blueprint

  – få en skräddarsydd planritning


  Här skapar vi tillsammans innehållet till din kurstagar-resa.

   

  Vi omvandlar din workshop, bok eller kurs till en digital och pedagogisk kursplan, med lektioner, moduler och aktiviteter. Vi väljer leveranssätt som video, ljud, bild och lämplig lärplattform. Allt enligt CiM-metoden.

   

  Du får en planritning som snabbar på din produktion, marknadsföring och leverans med veckor om inte månader.

   

  Läs mer

  Coursability Hacks 

  säkra din (nästan) färdiga kurs

   

  Alldeles för många upptäcker att deras onlinekurs inte gav de resultat de hade hoppats på.

   

  Därför har jag tagit fram Coursability Hacks där jag går igenom din (mer eller mindre) färdiga onlinekurs utifrån Course it matters resultat-, aktivitets- och upplevelsekriterier.

   

  Jag gör ett övergripande "hack" där du får förslag på hur du kan förbättra, justera och boosta din kurs, ofta med enkla medel

   

  Läs mer

 • "Det som är outstanding med Ella är att hon på väldigt kort tid förstod vad jag höll på med, OCH kunde överföra processen till en webbutbildning. Hon adderade tankesätt till min kurs och fick mig att förstå att det faktiskt går att ha processutbildningar i webbutbildning!

   

  Hon var rak och höll mig kvar på "planhalvan".

   

  Ella tänker flerdimensionellt och kan därför stötta andra att skapa utbildningar som har ett djup. Om man ska bygga en webbkurs som håller just den dimensionen tror jag det är svårt att få tag i någon bättre än henne!"

   

  Karin Wells, Butterflying.today

 • Första steget till ett friare liv!

  Ladda ner Startguiden gratis här!

   

  1. Blir min kurs lönsam?

  Testa om din kursidé har grundförutsättningarna för att bli en riktigt bra produkt online.

   

   

  2. Vilken teknik behövs?

  Gör inte som jag – köp inte dyra prylar i onödan! Ladda ner listan med min teknikutrustning.

   

   

  3. Vad bör du tänka på?

  Få 5 av mina bästa råd som gör att du kommer igång rätt från start även pedagogiskt.

   

   

 • För dig som vill ta din verksamhet till nästa nivå

  och vill hjälpa fler online, få ekonomisk trygghet och ett friare arbete och liv

  Webbkursprogrammet – bygg din transformationskurs på 3, 6 eller 12 månader

   

  Är du redo att bygga en produkt som blir din signaturkurs, ditt flaggskepp och själva bränslet i din verksamhet?

   

  Då har du kommit rätt!

   

  I webbkursprogrammet skapar du något som till och med är bättre än passiva inkomster och finansiellt oberoende. Du bygger en produkt som kommer att förändra liv – ditt eget och dina kunders. En produkt som kommer att hålla länge.

   

  Webbkursprogrammet är ett aktivitetsbaserat utbildningspaket där du steg för steg skapar din egen digitala lärprodukt. Samtidigt som du får veta vad du ska göra och på vilket sätt, så producerar du din egen transformationskurs.

   

  När Webbkursprogrammet är klart är också din egen digitala lärprodukt klar.

   

  Du kan välja mellan att få hjälp av mig under 3, 6 eller 12 månader, beroende på hur gott om tid du har för att bli klar med din kurs. Kanske har du andra uppdrag parallellt, då kan produktionstid på 6 eller 12 månader passa dig bättre.

   

  Webbkursprogrammet är en investering för hela ditt företag. När du är klar kommer du att kunna hjälpa dina kunder på en djupare och mer effektiv nivå – och kan själv leva ett friare liv.

   

  Webbkursprogrammet var Sveriges absolut första och än idag den mest kompletta utbildningen i hur du paketerar din kunskap till en riktigt bra lärprodukt på webben.

   

  Träffa några kunder här!

 • För dig som vill ta personlig hjälp

  Content Blueprint på 2 dagar

  Här bygger vi tillsammans din digitalpedagogiska planritning som gör att du vinner tid och kan hjälpa många fler kunder via ett eget gruppprogram, medlemsida eller onlinekurs.

   

  Detta passar särskilt dig som redan har produktionskunskaper och vill komma igång snabbt och rätt från start. Eller som kommer att anlita något som producerar åt dig.

   

  Under en intensiv halvdag definierar vi dina kurstagares utvecklingsresa. Vi bryter ner din kunskap i lektioner, moduler och aktiviteter och urskiljer vad som bör vara online respektive offline, vad som kan vara självstudier och det som kräver din eller en grupps närvaro.

   

  Vi lägger den strukturella och konceptuella grunden till en lärprodukt som klarar att utföra ditt jobb – nästan lika bra som om du var på plats – eller till och med bättre.

   

  När du är klar har du en skräddarsydd karta som snabbar på och säkrar din kommande produktionsprocess, marknadsföring och leverans.

   

  Detta igår:

  1. Förberedande självstudiematerial online (1,5 dag)

  2. Strategiskt och konceptuellt labb med Ella (1/2 dag)

  3. SOMMARBONUS: 50 minuter uppföljning någon vecka senare.

   

  Pris: 12 900 kr exkl. moms.

  För fler än en person be om offert.

   

  Träffa tidigare kunder här.

  Frågor? Kontakta mig här.

 • "Många pratar om att produktifiera sin kunskap. För Ella är digitaliseringen så självklart affärsutvecklande, tack för en underbar aha-upplevelse. Jag har verkligen fått flera nya sätt att jobba tillsammans med mina kunder på. Jag rekommenderar alla som vill paketera sin kunskap både digitalt och live att starta det arbetet med Ella!"​

   

  Pia Andersson, 5Vtill5P

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • För dig som är (mer eller mindre) klar
  med din onlinekurs

  Coursability hack säkra din färdiga kurs

  Många experter upptäcker att deras onlinekurs inte ger de resultat som de hade hoppats på. De får inte tillräckligt nöjda kunder. De ser för små resultat.

   

  Därför har jag tagit fram Coursability hacks där jag går igenom din kurs utifrån ett pedagogiskt och konceptuellt perspektiv; röd tråd, upplägg, tilltal, konsekvens, målgrupp, uppdrag, medieval, filmkvalitet och allmän upplevelse av kursen.

   

  När jag är klar så går vi igenom mina kommentarer tillsammans. Du får hjälp att justera eventuella misstag och får konkreta förbättringsförslag så att dina kurstagare får maximal upplevelse och resultat.

   

  Pris 4 900 kr exkl. moms.

   

  Träffa tidigare kunder här.

  Frågor? Kontakta mig här.

  Course it matters kvalitetsstämpel

  Efter genomgången säkring är det möjligt att få Course it matters stämpel att använda i din marknadsföring. Stämpeln är en kvalitetsgaranti för både dig själv och dina kunder.

   

  *OBS! Stämpeln delas enbart ut till de kurser som håller Course it matters resultat- och upplevelsekriterier.

 • Människa före lärplattformar och teknisk utrustning

  – din webbkurs ska skapa lust, engagemang och förändring.
   
   
   

 • Allt för många onlinekurser funkar inte – men det kommer din att göra!

   

  I dag kan nästan vem som helst bygga en egen kurs online. Tekniken finns lättillgänglig på nätet och är dessutom billig. Men för att din webbkurs verkligen ska göra jobbet behöver du anpassa din kunskap till webben.

   

  För att du ska slippa göra de misstag nästan alla duktiga utbildare gör när de tar sin kunskap online, har jag utvecklat den pedagogiska metoden CiM (Course it Matters).

   

  Metoden webb-anpassar din kunskap och hjälper dig att bygga en kurs som kommer att kunna hjälpa dina kunder nästan lika bra som du gör när undervisar och föreläser i det verkliga livet.

   

  CiM-metoden gör att du bygger en klon av dig själv.

   

  CiM-metoden bygger på en aktivitets- och deltagarcentrerad pedagogik och är skräddarsydd för ett vuxet lärande på webben. Den hjälper dig att utnyttja det digitala mediet och blanda rätt lärande offline med rätt lärande online.

   

  CiM-metoden passar dig som tycker att det är självklart att din nya produkt ska klara att hjälpa dina kunder, och som vägrar att kompromissa om att de ska lyckas.

   

  För du vet ju att när de lyckas – så lyckas också du.

   

  *Ella har vunnit silver i Swedish Learning Awards 2014 och utbildar sedan 2007 eLearningbranschens blivande elearningproducenter i interaktiva manus och lärande online. I år har Ella också hjälpt Naturvårdsverket, Riksantikvarieämbetet och TV4-gruppen att paketera kunskap till webben.

   

  Väljer du att studera Webbkursprogrammet eller enbart boka Content Blueprint hjälper jag dig personligen att paketera din kunskap till en riktigt bra digital lärprodukt enligt CiM-metoden.

 • Några av Course it matters

  workshopsledare och konsulter

   

  Träffa några av mina + 150 kunskapare och hör dem berätta om

  Webbkursprogrammet, mina workshops och sina resultat

  Leif

  HSP-expert

  "Jag fick ett mejl igår där jag bara satt och grät, kunden hade löst sitt bekymmer. Workshopen gav så mycket - du är ju en hel goodiebag av konkreta tips!"

  Josefin

  Hållbarhetskonsult

  "Den här kursen har varit värsta psykoterapin! Den har gett så otroligt mycket mer än jag hade hoppats på.

  Programmet har gett verkligt värde!"

  Ingeborg

  Hundvårdsutbildare

  Jag fattar inte att jag inte har gjort så här tidigare! Jag tycker att resultatet blev jättebra och jag fick en nytändning efter att nästan ha gett upp. Guld värt!

   

  Helena

  Ledarskapskonsult

  Trots att jag har jobbat med utbildning och konsulteri i över 25 år förstår jag nu att det är en helt annan sak att utbilda via webben. Jag är så glad att jag gick kursen!

 • Platta paket-metodik

  Du gör jobbet själv – men får hela tiden veta vad du ska göra, hur du gör det och när.

  Vi har alltid (och kommer alltid) att använda teknik och programvaror som är användarvänliga, upplevelsebaserade, prisvärda eller helt gratis.

 • Ja, tack! Jag vill bygga en transformationskurs

   

  Välj mellan att betala här eller få faktura

 • Hej, det är jag som är Ella

  e-learningspecialist och grundare av Course it matters och CiM-metoden

   

   

  Jag hjälper workshopsledare och konsulter att hjälpa många fler med sin viktiga kunskap.

   

  Och du? Vad gör du?

   

  Kan det stämma att du vill förändra och förbättra? Att det finns en publik för det du gör – men att den inte alltid hittar dig. Kanske bor den långt bort eller inte har råd att köpa dina tjänster så ofta som du, eller de skulle vilja?

   

  Jag har arbetat inom utbildning – online och offline – i hela mitt yrkesliv.

   

  Innan jag startade Course it matters skrev jag interaktiva manus och gjorde konceptlösningar för företag och myndigheter. Jag har varit anställd eller tagit uppdrag på elearningbolag som Lexicon Interactive, Grade och Xtractor. Jag har mer än 15 års erfarenhet av digitalt lärande och har genomfört elearningprojekt för kunder som PWC, Fresenius Kabi, Systembolaget, Domstolsverket, Försäkringskassan, Swedbank, Arbetsförmedlingen, Skanska, mm.

   

  I egen regi har jag t ex hjälpt Teknologisk institut, Naturvårdsverket, Riksantikvarieämbetet och TV 4-gruppen att paketera sin expertis online.

   

  Men först och främst hjälper jag dig som är workshopsledare, konsult eller specialist att skapa din egen onlinekurs själv. Jag hjälper dig som vill nå ut till fler eftersom du har något viktigt att förmedla. Något som förändrar liv – för det finns inte tid för något annat!

   

  Ett friare liv online

   

  Eftersom jag har klonat min kunskap till ett digitalt grupprogram har jag idag ett fantastiskt fritt liv. (Fortfarande händer det att jag måste nypa mig själv i armen!)

   

  Sedan 2014 har jag handlett kunder från Mariatorget, Portugal, Gotland, Dalarna eller Spanien. Jag har hjälpt hundratals workshopsledare och konsulter via mina olika onlineprodukter. Jag kan resa, yoga och fortbilda mig i personlighetsutveckling, marknadsföring och lärande online – på mina egna villkor.

   

  Jag väljer hela tiden när jag ska jobba, hur jag ska jobba och var.

   

  Det är något du också kan göra och jag kan visa dig hur!

   

   

  Ella, elearningspecialist

  0702-419961

  ella@courseitmatters.se

   

   

   

  *2014 vann mitt manus silver i Bästa eLearning i Swedish Learning Awards. Nästan varje år sedan 2007 har jag utbildat blivande elearningproducenterna på branschens yrkeshögskola i lärande online. Jag har också utvecklat CiM-metoden – platta paket pedagogik för ett vuxet lärande på webben. Läs mer om metoden här.

   

   

  Ella Hellgren, Course it matters.se

   

 • Din kunskap kan bli till magi – online

  Bygg en kurs som klarar att förändra liv – både ditt eget och andras!

 • Hämta startguiden här!

  Startguiden – om hur du kommer igång men också undviker de vanligaste misstagen online.

 • Här hittar du mig:

  Du är alltid välkommen att höra av dig!

  ella@courseitmatters.se

  +46 702419961

  +46 702 41 99 61

 • Course it matters på sociala media

  Följ mitt liv som frihets- och kursprenör här!

All Posts
×
×
1 – Introduktion 

Denna policy avseende integritet och marknadsföring (”Integritetspolicy”) beskriver hur Course it matters/Ella I Hellgren AB, org.nr 559116-2002, Maria Prästgårdsgata 47 11852 Stockholm, Sweden, e-post: info@courseitmatters.se. (i denna integritetspolicy även kallad ”Course it matters”, ”vi” “vår”, “oss”) samlar in, använder, lämnar ut och lagrar dina personuppgifter samt visar hur Course it matters säkerhetsställer att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning.

1.1 Med dig menas du som deltagare i och användare av Course it matters webbplatser som courseitmatters.se och webbkursprogrammet.se.

1.2 Course it matters är personuppgiftsansvarig för Course it matters hantering av dina personuppgifter och ansvarar för att hanteringen sker i enlighet med tillämplig lagstiftning.

1.3 Om du på något sätt inte är nöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter har du rätt att ange eventuella klagomål till Datainspektionen, den svenska myndigheten för att säkra den enskilda individens rätt till integritet. Om du har ett klagomål skulle vi bli väldigt tacksamma om du först kontaktar oss så att vi kan försöka lösa det åt dig.

1.4 Det är viktigt att informationen vi har om dig är korrekt och uppdaterad. Var vänlig att meddela oss om dina personuppgifter behöver uppdateras eller ändras genom att skicka ett e-post till info@courseitmatters.se.

2 – Vad gör vi med din information? 

2.1 Med ditt medgivande skickar vi dig e-post om våra tjänster och produkter. Det är både kostnadsfritt material och premium-material (t.ex. bloggar, videofilmer, arbetsböcker, gratiskurser etc.) men även information om olika event (t.ex. webbinarier, Live Labs, videoutmaningen, etc.).

2.2 När du köper något från oss, som en del av köp- och säljprocessen, samlar vi in de personuppgifter som du ger oss för att göra det möjligt för dig att ingå avtal med Course it matters samt för oss att leverera de tjänster och produkter som du köpt.

Personuppgifterna kan också användas för att vi ska kunna erbjuda support. Det kan hända att vi även samlar in uppgifter om dig under tiden som du är kund för att kunna skicka relevant kommunikation till dig, såsom din köphistorik, samt vilka erbjudanden och event du varit intresserad av genom att ha läst ett mail från oss eller klickat på en länk i e-post från oss.

3 – Hur behandlar vi dina personuppgifter?

3.1 Personuppgifter inkluderar alla uppgifter som ger oss möjlighet att identifiera en person. Det inkluderar inte anonymiserad data. Vi kan komma att behandla olika typer av dina personuppgifter såsom: 

Identitetsuppgifter som kan inkludera ditt förnamn, efternamn, jobbtitel.

Kontaktuppgifter som kan inkludera din faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer och länkar till sociala medieprofil.

Betalningsuppgifter som kan inkludera bank- och kreditkortsinformation. 

Transaktionsuppgifter som kan inkludera information om betalningar oss emellan och annan information om köp du genomfört hos oss.

Tekniska uppgifter som kan inkludera dina inloggningsuppgifter, IP-adress, webbläsare, plug-ins till din webbläsare, tidszon och platsinformation, operativsystem och annan teknik som du genom dina enheter använder på vår webbplats.

Profiluppgifter som kan inkludera användarnamn och lösenord, köp du genomfört, dina intressen, preferenser och feedback du gett oss.

Användaruppgifter som kan inkludera hur du använder vår webbplats och våra produkter och tjänster.  Marknadsförings- och kommunikationsuppgifter som kan inkludera hur du vill motta marknadsföring från oss och våra tredjepartstjänster.

3.2 Vi kan också använda oss av samlade uppgifter från dina personuppgifter som inte identifierar vem du är. De samlade uppgifterna räknas inte som personuppgifter förrän vi kan koppla ihop dem med dig. T.ex. kan vi analysera hur många av besökarna på vår webbplats som använder en viss funktion genom att använda samlade uppgifter. Om vi kan koppla ihop dessa samlade uppgifter till dina personuppgifter och därmed identifiera dig blir även de samlade uppgifterna personuppgifter och behandlas därefter.

3.4 Vi samlar inte in eller behandlar några känsliga personuppgifter om dig. Känsliga personuppgifter innefattar detaljer om din etnicitet, religion, sexuella preferenser, politiska åsikter eller biometrisk data.

4 – Hur samlar vi in dina personuppgifter?

4.1 Vi samlar in dina personuppgifter genom att använda olika metoder såsom:

Direktkontakt: Du kan exempelvis ge oss dina personuppgifter genom att fylla i formulär på vår webbplats eller kommunicera med oss via brev, telefon, e-mejl eller när du:

köper våra produkter och tjänster 
skapar ett konto på vår webbplats 
börjar prenumerera på någon av våra tjänster (t.ex. e-postutskick) 
 ber om att vi ska skicka information eller marknadsföring till dig 
deltar i en undersökning, kampanj eller tävling 
ger oss feedback 

När du besöker vår webbplats kan det hända att vi automatiskt samlar in tekniska uppgifter om enheten du använder, din sökhistorik på vår webbplats och användarmönster. Dessa uppgifter samlar vi in genom att använda oss av kakor (cookies), serverloggar och liknande teknik. Vi kan också samla in uppgifter om du besöker andra sidor som använder våra kakor.

Tredjepartstjänster eller offentliga källor: Vi kan få uppgifter om dig genom olika tredjepartstjänster och offentliga källor såsom: tekniska uppgifter från analysverktyg såsom Google baserade utanför EU, annonsverktyg såsom Google och Facebook baserade utanför EU, kontakt-, betalnings- och transaktionsuppgifter från leverantörer av tekniska, betalnings- och leveranstjänster såsom till exempel Stripe och Paypal baserade utanför EU, kontakt- och identitetsuppgifter från leverantörer såsom Hitta.se och Allabolag.se baserade inom EU, offentliga kontakt- och identitetsuppgifter från myndigheter såsom Bolagsverket baserade inom EU.

5 – Varför behandlar vi dina personuppgifter? 

5.1 Vi behandlar endast dina personuppgifter när det finns en laglig grund till behandlingen. De vanligaste anledningarna till att vi behandlar dina personuppgifter är:
 för att ha möjlighet att leverera det som är överenskommet i samband med ditt köp 
 för att kunna följa gällande lagstiftning, t.ex. bokföringslagar 
 när det finns ett berättigat intresse för Course it matters (så länge inte ditt intresse av skydd för dina personuppgifter väger tyngre), s.k. intresseavvägning för att exempelvis skicka marknadsföring till dig 

5.2 Du kommer få marknadsföring av oss om du: bett om att få information av oss eller har köpt någon av våra tjänster; eller om du gett oss dina personuppgifter av ett annat skäl (t.ex. om du börjar prenumerera på vårt nyhetsbrev eller annan marknadsföring) och gett ditt medgivande för oss att skicka information till dig; och i inget fall markerat att du inte vill motta marknadsföring från oss.

5.3 När vi frågar efter dina personuppgifter frågar vi dig även om ditt medgivande och ber dig bekräfta via e-post att vi får skicka marknadsföring till dig. Vi ger dig möjlighet att ta tillbaka ditt medgivande när som helst genom att ändra inställningar i vårt preferenscenter alternativt klicka på länken “Unsubscribe” eller “Avsluta prenumerationen” som finns i all e-post som vi skickar i form av e-postmarknadsföring till dig. Du kan också höra av dig till info@courseitmatters.se. för att ta tillbaka ditt medgivande.

5.4 Om du tar tillbaka ditt medgivande till att vi får skicka marknadsföring till dig kommer det inte påverka behandlingen som gäller efter genomfört köp av tjänst. Du ska däremot vara medveten om att tjänsterna eventuellt inte fungerar som tidigare eller att Course it matters inte längre kan hålla dig uppdaterad om förändringar i tjänster du köpt eller tillgodose att tjänster fungerar som avsett.

6 – Vem lämnar vi dina personuppgifter till? 

6.1 Vi säljer inte och hyr inte ut dina personuppgifter till någon tredje part.

6.2 Generellt sett är de tredjepartstjänster vi använder endast till för att samla in och behandla information som behövs för att tillåta dem att leverera de tjänster som vi anlitat dem för. Dessa leverantörer är:
Tjänsteleverantörer som tillgodoser IT-, system- och administrationstjänster, professionella rådgivare i form av jurist, bank, revisor och försäkringsbolag, myndigheter där det finns gällande lagkrav

6.3 Många av våra tredjepartsleverantörer är baserade utanför EU/EES. För att kunna använda deras tjänster kräver det att vi överför dina personuppgifter utanför EU/EES. Länder utanför EU/EES har inte alltid samma höga krav på säkerhet gällande personuppgifter. Därför har europeisk lag förbjudit överföring av personuppgifter om inte överföringen möter vissa kriterier, se punkt 6.4.

6.4 När vi överför dina personuppgifter utanför EU/EES gör vi vårt bästa för att säkerhetsställa samma höga krav på säkerhet genom att se till att minst en av följande punkter är uppfyllda: Vi överför bara dina personuppgifter till länder som har samma krav på sig att tillgodose en hög nivå av säkerhet gällande personuppgifter som EU-kommissionen fastställt; eller
I de fall där vi använder specifika leverantörer använder vi specifika kontrakt, etisk standard eller certifieringar godkända av EU-kommissionen som därmed ger personuppgifter samma skydd som inom EU/EES; eller När vi använder leverantörer i USA överför vi personuppgifter till företag om de är en del av EU-US Privacy Shield vilket innebär att de måste erbjuda samma skydd för personuppgifter som inom EU/EES.

Om ingen av dessa punkter uppfylls kan vi komma att be om ditt medgivande för överföringen av personuppgifter. Du kommer ha rätt att ta tillbaka ditt medgivande på precis samma sätt som vi beskrivit tidigare.

6.5 Om vår verksamhet och/eller webbplats blir uppköpt eller går ihop med ett annat företag, kan din information bli överförd till de nya ägarna så att de kan fortsätta att sälja och ge support för våra produkter och tjänster.

7 – Din säkerhet är viktig för oss

7.1 Vi har vidtagit försiktighetsåtgärder för att säkerställa att vi inte tappar bort, felaktigt använder, ger tillgång till, avslöjar, ändrar eller förstör dina personuppgifter. I tillägg hanteras dina personuppgifter endast av anställda, leverantörer och tredjepartstjänster där det finns ett nödvändigt behov. De är knutna till ett sekretessavtal och kommer endast hantera dina personuppgifter efter instruktioner från oss.

7.2 Om det, trots våra försiktighetsåtgärder, skulle ske någon form av intrång som påverkar dina personuppgifter kommer vi meddela dig och aktuell myndighet när vi har en laglig skyldighet att göra det.

7.3 Vår webbplats kan innehålla länkar till tredjepartssidor, plug-ins och applikationer. När du klickar på länkar eller godkänner tillägg kan det göra att du godkänner att tredjepartstjänster samlar in och delar dina personuppgifter. 
Vi kontrollerar inte dessa tredjepartstjänster och är inte ansvariga för de integritetspolicys som gäller för andra sajter. Därför uppmanar vi dig att läsa integritetspolicys på andra sajter som du besöker.

8 – Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

8.1 Vi sparar endast dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för det syfte där personuppgifterna först samlades in, inklusive det som krävs enligt gällande lagar och regler (t.ex. bokföringslagen).

8.2 För att bestämma hur lång tid det är nödvändigt för oss att spara dina personuppgifter tittar vi på mängden, syftet och graden av känslighet av personuppgifterna, risken för obehörig åtkomst och om vi kan uppnå det avsedda syftet på andra sätt samt för de rättsliga förpliktelser som finns. Enligt gällande bokföringslag måste vi behålla grundläggande information om våra kunder (inklusive kontaktuppgifter, identitet, ekonomisk information och transaktionsinformation) i minst sju år efter bokföringsdatum.

8.3 Vid vissa omständigheter kan du be oss radera dina personuppgifter, gällande radering av dina uppgifter var vänlig kontakta oss på info@courseitmatters.se. Vid vissa omständigheter kan vi välja att anonymisera dina personuppgifter (så att de inte längre kan kopplas till dig) för statistik och analys, i ett sådant fall har vi möjlighet att obegränsat använda dessa uppgifter utan att meddela dig.

9 – Dina rättigheter 

9.1 I enlighet med gällande lagstiftning har du rättigheter kopplat till dina personuppgifter.
Dessa rättigheter är att:
begära tillgång till dina personuppgifter 
begära ändring och rättelse av dina personuppgifter om de är felaktiga 
begära radering av dina personuppgifter 
invända mot hanteringen av dina personuppgifter
begära en begränsning av hur dina personuppgifter behandlas 
begära ett utdrag av dina personuppgifter 
ta tillbaka medgivande om hur dina personuppgifter hanteras 

Du kan läsa mer om dessa rättigheter på: https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/dataskyddsforordningen/de-registrerades-rattigheter/

Om du önskar nyttja någon av dessa rättigheter är du välkommen att kontakta oss på info@courseitmatters.se.

9.2 Du kommer inte behöva betala någon avgift för att få tillgång till dina personuppgifter (eller nyttja någon av dina andra rättigheter), men vi kan komma att ta ut en avgift om din begäran är tydligt ogrundad, återkommande eller överdriven. Alternativt kan vi komma att neka din begäran under dessa omständigheter.

9.3 Vi kan komma att begära specifik information från dig för att hjälpa oss att bekräfta din identitet och säkerhetsställa dina rättigheter att få åtkomst till dina personuppgifter (eller nyttja någon av dina andra rättigheter). Det är en säkerhetsåtgärd för att se till att personuppgifter inte lämnas ut till någon som inte har rättighet att ta del av dem. Vi kan också komma att kontakta dig för att få mer information om din begäran för att kunna göra processen snabbare.

9.4 Vi försöker återkomma till alla berättigade begäranden inom en månad. Ibland kan det ta oss längre än en månad om din begäran är komplex eller om du har flera begäranden. I ett sådant fall kommer vi meddela dig och hålla dig uppdaterad.

10 – Ändringar av denna integritetspolicy 
Vi kommer regelbundet att uppdatera denna integritetspolicy för att spegla eventuella ändringar i hur vi behandlar personuppgifter. Ändringar sker så fort vi har publicerat ändringarna på vår webbplats. Om vi gör väsentliga ändringar kommer vi att informera dig om dessa och om du inte godkänner ändringarna har du rätt att säga upp avtalet med Course it matters innan den nya integritetspolicyn träder i kraft.

11 – Frågor och kontaktuppgifter
Om du vill ha tillgång till, ändra något, lämna in ett klagomål, justera eller radera någon personlig information som vi har om dig eller helt enkelt vill ha mer information kan du kontakta oss på info@courseitmatters.se.