• Lär dig bygga en vinnande webbkurs

  – som vinner dina kunders hjärtan

  Bygg en egen tids- och frihetsmaskin

  – bygg en webbkurs som klarar att göra delar av ditt jobb åt dig!

  Platta paket-pedagogik för dig som bryr dig om dem du hjälper

  – CiM-metoden för riktiga resultat

  Människa före lärplattform, koncept och teknisk utrustning

  – bygg en webbkurs som håller länge

  Producera levande filmer där kurstagaren lär känna dig – nästan som på riktigt

  – DIY kursfilmer som engagerar och berör

  Årets företagsresa –

  kom igång med din webbkurs

  eller bli klar tillsammans med oss

  – webbkursverkstan i Portugal 21-26 november 2017

  Ta mig i handen – steg för steg från kursidé till vinnande webbkurs

  – få hjälp av en av Sveriges ledande  e-pedagoger

 • För dig som vill bygga en

  vinnande webbkurs

  Ger du kurser, workshops, retreater? Är du kunskapsföretagare?

  Vill du göra skillnad för både dig själv och dem du hjälper?

  Vill du hjälpa många fler utan att behöva jobba mer?

   

  Då kan en webbkurs bli ditt bästa nästa steg.

  1. Nå ut till en större publik

  Har du tröttnat på att förklara samma sak – om och om igen? Hinner du inte sälja tillräckligt eftersom all tid går åt till att leverera?

   

  2. Undvik vanliga misstag

  Idag kan vem som helst bygga en webbkurs själv. Tekniken har blivit enkel och det är inte längre dyrt. Det som är svårt är att lyckas hjälpa...

 • Är du redo för en egen webbkurs?

  Ladda ner tre checklistor helt gratis!

  1. Lönsam?

  Checka om en webbkurs lönar sig för dig.

   

  Hämta här!

  2. Teknik?

  Checka att du har rätt utrustning från start.

   

  Hämta här!

  3. Misstag?

  Stäm av att du undviker misstagen allt för många gör.

   

  Hämta här!

 • Workshops, webbkursresor

  och självstudieprogram

  Så här kan jag hjälpa dig att bygga din egen vinnande webbkurs

  Webbkursverkstan – årets företagsresa 2017

  Häng med till ett solvarmt Portugal för att skapa fokus och arbetsro. Få hjälp att komma igång eller bli klar med din webbkurs som kommer att kunna hjälpa många nya kunder. Med praktiska LAB:s och gott om tid till självständigt arbete förankrar du din webbkurs inifrån och ut – och skapar en lönsam digital lärprodukt som kommer att hålla länge. I samarbete med Karin Wells, Butterflying.today.

   

  (OBS: endast en plats kvar!)

  Läs mer och boka här!

  Hitta din favoritkurstagare

  Ditt hemliga vapen för att lyckas med din webbkurs: lär känna din blivande webbkurstagare, nästan som din bästa vän. Under 120 minuter mejslar du fram din kund och får ett mindset och en vinnande strategi som gör att din kurs kommer att sticka ut i mängden – och lyckas hjälpa. Strategin använder du både under själva webbkursproduktionen och din kommande marknadsföring. Workshopen sker online.

   

  Pris: 1 500 kr exkl. moms/person

  Minst 5 personer.

  Plats: online

  Anmäl ditt intresse här!

   

  Levande & engagerande kursfilmer

  Lär dig att skapa proffsiga DIY filmer och att redigera snabbt, snyggt och enkelt. Vi lägger särskilt fokus vid att bygga relation med tittaren och att agera naturligt framför kameran.

   

  Under en intensiv och kreativ halvdag får du grunderna till att skapa effektiva kursfilmer till din kommande webbkurs.. Du kommer att skapa din egen filmstudio och komma igång med grunderna i ett redigeringsprogram. Workshopen sker online.

   

  Pris: 3 400 kr exkl. moms/person

  Minst 5 personer

  Plats: online

  Anmäl ditt intresse här!

  Lär dig använda CiM-metoden

  Lär dig ordna ditt kursinnehåll enligt en webbanpassad pedagogisk metod: CiM-metoden. CiM-metoden är Course it matters egna platta paket-pedagogik skräddarsydd för ett vuxet lärande på webben. Och inte minst för dig som är ämnesexpert och som ska bygga din egen webbkurs själv!

   

  Du får en roadmap för hur du urskiljer det innehåll som ska vara med – och vad du bör välja bort. Du ordnar kapitel, lektioner, uppdrag och får veta när det passar att välja film, text, ljud eller bilder. Du får veta hur du skapar ett koncept och en kursstruktur som ger effekt. Du får "karta och kompass" för att fortsätta arbetet på egen hand.

   

  Pris: 4 900 kr exkl. moms/person

  Minst 5 personer

  Plats: online

  Anmäl ditt intresse här!

  För dig som vill ha skräddarsydd hjälp

  CiM-metoden – vinnande webbkurs 2.0

  Hands on-workshop – individuell

  Här arbetar du och webbpedagogen Ella tillsammans med just ditt kursinnehåll. Vi utformar ett konceptuellt upplägg som passar dig, ditt ämne och dina blivande kurstagare. Vi omformar din fysiska kurs, föreläsning eller bok enligt CiM-metoden.

   

  Vi sätter din unika kursstruktur med kapitel, lektioner, uppdrag och medieval. Vi väljer den bästa digital lärplattformen för dig och ditt ämne och skapar förutsättningarna för att din kurs kommer att skapa resultat för både dig själv och dem du hjälper.

   

  Du sparar veckor – om inte månader jämfört om du skulle strukturera ditt innehåll på egen hand och du kommer att kunna luta dig tillbaka och veta att du bygger en webbkurs med maximal pedagogisk effekt.

   

  Detta igår:

  1. Förberedande självstudiematerial online

  2. Hands on-workshop med Ella en halvdag

   

  Pris: 9 900 - 12 900 kr exkl. moms.

  För fler än en person be om offert.

   

  Boka här.

  "Det som är outstanding med Ella är att hon på väldigt kort tid förstod vad jag höll på med, OCH kunde överföra processen till en webbutbildning – det krävs en ganska avancerad hjärna för det. Hon adderade tankesätt till min kurs och fick mig att förstå att det faktiskt går att ha processutbildningar i webbutbildning! Hon var rak och höll mig kvar på "planhalvan" under workshopen. Ella tänker flerdimensionellt och kan därför stötta andra att skapa utbildningar som har ett djup. Om man ska bygga en webbkurs som håller just den dimensionen tror jag det är svårt att få tag i någon bättre än henne!"

   

  Karin, ekonom och möjliggörare för kvinnligt företagande

  Digitalpedagogisk kvalitetsstämpel

  Hands on workshop – individuell

  När din webbkurs börjar bli färdig tittar jag igenom din kurs utifrån ett pedagogiskt och konceptuellt perspektiv; som till exempel röd tråd, upplägg, kunskapsnivå, tilltal, konsekvens, målgrupp, uppdrag, medieval, filmkvalitet och allmän upplevelse av kursen.

   

  Jag går igenom kursen under c:a 90 minuter och sedan ger jag mina kommentarer under c:a 60 minuter. Håller kursen "måttet" får du Course it matters kvalitetsstämpel att använda i din marknadsföring.

   

  Pris: 4 900 kr exkl. moms.

  Boka här.

  Kvalificerat självstudieprogram 

  – med eller utan individuell handledning

  Ett kvalificerat program för utbildare, föreläsare, worskhopsledare och coacher som vill ta sin utbildningsverksamhet till nästa nivå.

  Webbkursprogrammet

  Nästa kursstart årskiftet 2017

  Vill du bygga en webbkurs som kommer att hålla länge? Som blir din signaturkurs och ditt flaggskepp? Som blir bränslet i din verksamhet?

   

  Då har du kommit rätt!

   

  Webbkursprogrammet är ett aktivitetsorienterat utbildningspaket med 10 videobaserade webbkurser. Steg för steg lär du dig att bygga din egen webbkurs samtidigt som du bygger din egen. Du studerar online; precis när och där det passar dig.

   

  Under programmet får du hjälp med innehåll, struktur och pedagogik samt instruktioner när det gäller programvaror och verktyg. Från ax till limpa bygger du din egen säljklara webbkurs själv.

   

  Webbkursprogrammet är en komplett utbildning i hur du paketerar din kunskap online – med självstudiekurser och med möjlighet till éxtra mycket personlig handledning.

   

  När du är klar har du en färdig webbkurs redo att sälja i din egen webbutik.

   

  Hör tidigare kurstagare berätta om programmet här.

   

  Pris: mellan 9.900 - 23 900 kr exkl. moms beroende på hur mycket personlig handledning du väljer.

 • Vinnande webbkurs-pedagogik

  CiM-metoden – plata paket pedagogik

   

  I dag kan nästan vem som helst bygga en webbkurs. Tekniken finns lättillgänglig på nätet och är dessutom billig. Men för att din webbkurs verkligen ska göra jobbet behöver du anpassa din pedagogik till webben.

   

  För att du ska slippa göra de misstag nästan alla duktiga utbildare gör när de tar sin kunskap online, har jag utvecklat den pedagogiska metoden CiM (Course it Matters).

   

  Metoden webb-anpassar din kunskap och hjälper dig att bygga en webbkurs som kommer att kunna hjälpa dina kunder nästan lika bra som du gör när undervisar och föreläser i det verkliga livet. (Alldeles för många webbkurser som byggs idag klarar inte det!)

   

  CiM-metoden bygger på en aktivitets- och deltagarcentrerad pedagogik och är skräddarsydd för dig som ska bygga din webbkurs själv.

   

  Den passar dig som brinner för att hjälpa dina kunder och som vägrar att kompromissa om att de ska lyckas.

   

  För du vet ju att när de lyckas – så lyckas du.

   

  *Ella har vunnit silver i Swedish Learning Awards 2014 och utbildar sedan tio år tillbaka eLearningbranschens blivande elearningproducenter. I år har Ella hjälpt Naturvårdsverket, Riksantikvarieämbetet och TV4-gruppen att paketera kunskap till webben.

 • Sagt av Course it matters kunder

  Josefin Lassbo

  Hållbarhetskonsult, författare och designer, reflectivecircle.se

  Webbkursprogrammet har gett så otroligt mycket mer än jag hade hoppats på. Programmet har gett verkligt värde!

  Veronica Grönte

  Författarcoach, Författarskolan.se

  Redan efter första kapitlet förstod jag att det här kommer att påverka hela mitt sätt att tänka när det gäller utbildning, företagande och marknadsföring. Kursen är väl genomtänkt och coachningen med Ella ger mycket. Hon bryr sig! Jag rekommenderar verkligen programmet!

  Ingeborg Höök,

  Hundvårdsutbildare, hundvardskolan.se

  Jag fattar inte att jag inte har gjort så här tidigare! Jag tycker att resultatet blev jättebra och jag fick en nytändning efter att nästan ha gett upp. Att utbilda via webben blev roligt igen. Guld värt!

  Sofie Fahlström

  Resekonsult, breddgrad43.se

  Webbkursprogrammet är verkligen värt pengarna! Jag har fått så mycket mer än bara en kurs i hur jag gör en webbkurs. Det är en kurs för hela mitt företag.

  Helena Ström

  Ledarskapskonsult, helenastrom.se

  Jag är så glad att jag hoppade på kursen! Nu känns producerandet hanterbart eftersom kursen hjälper mig att sortera vad som ska med och inte.

 • Course it matters bloggar

 • Events – ett axplock ur höstens händelser

  Välkommen till höstens föreläsningar, kurser och resor!

  P.S. Anmäl dig till Course it letter så missar du inget.

  Hemlig webbkurs på gång...

  Course it matters hjälper TV4 att bygga webbkurser

  I höst har jag hjälpt TV 4-gruppen att paketera kunskap till webben. Mer får jag inte säga – men snart kan jag berätta mer. Så här långt har vi utarbetat ett konceptuellt upplägg och gått igenom olika lärfilmer utifrån våra olika ämnesexpertiser: underhållning contra utbildning.

   

  Håll utkik efter en spännande lansering!

  Kvinnlig entreprenörskonferens i Kroatien

  Zadar, Kroatien 4-9 september 2017

  I september var vi, ett 60-tal kvinnliga entreprenörer, på konferens och jag var en av talarna. Deltagarna fick veta hur de bygger en webbkurs som klarar att "göra jobbet", hur de undviker misstagen nästan alla gör (även de allra bästa utbildarna) och hur de hittar sin egen vinnande webbkursidé.

  Seminarium – Eget företag Älvsjö

  Nordens största ny- och småföretagarmässa 9 november 2017

  Seminariet vänder sig till dig som jobbar med kunskap och som vill veta hur du kan komma igång med att paketera din kunskap online. Du kanske handleder, föreläser, coachar, eller processleder och nu vill du nå ut till fler – utan att behöva resa eller jobba mer. Vi ses på torsdag 9/11 kl. 16.15. Sal D!

   

  Läs mer och boka här!

  Webbkursverkstan – årets företagsresa 2017

  Kom igång med din webbkurs - eller bli klar!

  Snart flyr vi novembermörkret och reser till ett solvarmt Portugal för att komma igång – eller bygga klart våra premium-webbkurser. Tillsammans med sex andra kunskapsföretagare bygger du din egen webbkurs.

   

  Vi tror att det här kommer att bli höstens viktigaste företagsresa – med praktiska LAB:s och gott om tid till fokus och arbetsro. Vi kommer att jobba inifrån och ut, i samarbete med Karin Wells, Butterflying.

   

  Läs mer och boka här

 • Hej, det är jag som är Ella

  Elearningspecialist och grundare av Course it matters

  Jag hjälper dig som föreläser, coachar eller utbildar att nå ut till en större publik och hjälpa ännu fler med din viktiga kunskap.

   

  Och du? Vad gör du? Vad är viktigt för dig?

   

  Kan det stämma att du vill förändra och förbättra?

   

  Att det finns en stor publik för det du gör – men att den inte hittar dig. Kanske bor den långt bort eller inte har råd att köpa dina individuella tjänster så ofta som de skulle vilja?

   

  Jag har arbetat inom utbildning – online och offline – i hela mitt yrkesliv. Innan jag startade Course it matters skrev jag manus och gjorde konceptlösningar till interaktiva utbildningar för företag och myndigheter. Jag har mer än 15 års erfarenhet av digitalt lärande och har genomfört elearningprojekt för kunder som PWC, Fresenius Kabi, Systembolaget, Domstolsverket, Försäkringskassan, Swedbank, Arbetsförmedlingen, Skanska.

   

  I år (2017) har jag bland annat hjälpt Teknologisk institut, Naturvårdsverket, Riksantikvarieämbetet och TV 4-gruppen.

   

  Men idag hjälper jag först och främst det mindre kunskapsföretaget. Jag hjälper dig som vill nå ut till fler eftersom du har något viktigt att förmedla.

   

  Våren 2012 fick jag min affärsidé. En dag, vid havet på Gotland, insåg jag att det var dags att göra något annat: "Det finns inte tid för något annat!".

   

  Jag ville göra skillnad på allvar. Jag ville hjälpa dem som redan hjälper andra att hjälpa fler. 

   

  Jag ville göra det genom att lära dem att bygga utbildning som är anpassad till webben och därför verkligen fungerar.

   

  Så jag åkte hem och sa upp mig.

   

  Idag gör jag det jag drömde om: sedan dess har jag hjälpt ett hundratal föreläsare, kursledare och coacher att bygga pedagogiskt framgångsrika webbkurser online.

   

  Är du en av dem som är redo att ta nästa steg med din kunskap?

   

  Jag kan hjälpa dig till en vinnande webbkurs. En webbkurs som kommer att vinna dina kurstagares hjärtan!

   

  / Ella I Hellgren, eLearningspecialist

  Utbildningar och yrkeserfarenhet

   

  Lärarhögskolan &

  Stockholms universitet - språklärare

  Svenska i text och bild

  Gävle högskola – Kreativ programmering: multimedia-utbildning 1996.

  Dramatiska institutet - interaktiva medier, interaktivt berättande

  Forsbergs skola – grafisk formgivning, webbdesign

   

  Jag har alltid en kurs eller fler på gång – både online och på plats. Till exempel är jag utbildad i transaktionsanalys och FSP/Divine oneness, har gått längre och kortare kurser i entreprenörskap, marknadsföring online, rawfood kock, sång, enneagrammet, NLP, mindfulness, fotografering, tänkbarrista – fresh, rosenterapi, mm.

   

  Övrigt: 

  Vann silver i Bästa eLearning i Swedish Learning Awards 2014. Uttagen till Agila programmet, UIC Business Startup på Uppsala Innovation Center 2014.

   

  Varje år sedan 2007 utbildar jag elearningproducenterna på branschens yrkeshögskola i manusproduktion och interaktivitet.

   

  Jag har också utvecklat CiM-metoden – platta paket pedagogik för dig som ska bygga din webbkurs själv.

  Metoden bygger på en aktivitets- och deltagarcentrerad pedagogik – skräddarsydd för ett vuxet lärande på webben och särskilt anpassad för dig som ska bygga din webbkurs själv.

  Du är förstås alltid välkommen att kontakta mig!

   

  Mobil: 0702-419961

  E-post: ella@courseitmatters.se

   

  Ella på LInkedin

  Ella på Facebook

  Ella på Youtube

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Ladda ner startguiden – gratis

  När du anmäler dig så får du också Course it letter 2-5 gånger i månaden.

 • Häng med mig och Course it matters
  på Instagram

  Mitt liv som frihetsprenör – jag jobbar jämt och tar ledigt när jag vill.

All Posts
×